Αντιψυχοπλακωτισμός, αισιοδοξία, γέλιο, μπαλίτσα, ποταπά άσματα, ωραία τρέλα, να φέρουμε... Τούμπα την κάθε στεναχώρια, για να Ζούμε Μεγάλες Στιγμές

Αποστολή άρθρου επισκέπτη “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ”

Αποστολή άρθρου επισκέπτη “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ”

Αποστολή άρθρου επισκέπτη “ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ” :

Ζούμε σε εποχές που δυστυχώς η χώρα μας, μας γύρισε την πλάτη και αναγκαζόμαστε να πάρουμε τον μακρύ και δύσκολο δρόμο του εξωτερικού για να βρούμε ένα καλύτερο μέλλον. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως για την οικονομική επιβίωση πρέπει να κάνουμε αυτό το μεγάλο ταξίδι και να αφήσουμε πίσω μας αδέρφια, γονείς, φίλους, κοπέλες, συγγενείς κτλ. Μα όχι όλα αυτά δεν είναι αρκετά πρέπει να αφήσεις πίσω σου το μοναδικό πράγμα που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης αλλά και όχι μόνο, σου έδινε χαρά σε γέμισε ελπίδα, αισιοδοξία και ενέργεια για να παλέψεις ακόμα μια μέρα, τον Πανθεσσαλονίκειο Αθλητικό Όμιλο Κωνσταντινουπολιτών.

Η “μεγάλη” μέρα έφτασε μπαίνεις στο τρένο, στο πλοίο, στο αεροπλάνο και φεύγεις. Είτε το ταξίδι είναι μικρό, είτε μεγάλο σου έρχονται οι εικόνες από τον τόπο που έφυγες σου έρχονται όλα τα πρόσωπα που αγάπησες ή μίσησες που βοήθησες ή σε βοήθησαν, που γνώρισες αλλά και ξέχασες. Δεν σε νοιάζει που στο μέρος που θα φτάσεις δεν ξέρεις την γλώσσα, τον πολιτισμό , την νοοτροπία, τα ήθη και τα έθιμα τους. Όχι, εννοείται πως όχι είσαι μέλος αυτού του συλλόγου που σου έμαθε να μάχεσαι κάθε μέρα, σου έμαθε να προσαρμόζεσαι αλλά και παράλληλα να μην αλλοιώνεις τον εαυτό σου, σου έμαθε να τα καταφέρνεις εκεί που οι άλλοι θα τα παρατούσαν πριν ακόμα ξεκινήσουν.

Τα χρόνια έχουν περάσει έχεις βρει μια δουλειά με τα λεφτά να είναι καλά. Ναι, σίγουρα κάνεις μια καλύτερη ζωή από τον περισσότερο κόσμο πίσω στη πατρίδα μα και πάλι δεν έχεις αρκετή άνεση να πας πίσω. Έχεις απορροφηθεί από την ρουτίνα και την καθημερινότητα της χώρας που βρίσκεσαι. Δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ με μόνη παρηγοριά ένα νέο από τους συγγενείς και τους φίλους πίσω στην πατρίδα.

Θα περίμενε κάποιος όμως , τόσα χρόνια μακριά να έχεις χάσει* την ταυτότητα και τις αξίες σου στο εξωτερικό. Αντιθέτως εσύ όχι απλά δεν έμεινες ο ίδιος στα πιστεύω και στα ιδανικά σου αλλά εξελίχθηκες στο να αγαπάς ακόμα παραπάνω αυτόν τον τόπο που σε έχει γεμίσει τόσο χαρά, όσο και λύπες. Πάντα** μετά από την δουλεία, όσο κουρασμένος και αν ήσουν έβρισκες ενέργεια,δύναμη και όρεξη να ενημερωθείς για την καψούρα σου, πάντα έβρισκες χρόνο να δεις ένα ματς, πάντα διάβαζες ότι όλα αλλάζουν και το μόνο που μένει το ίδιο καθαρό και κολλημένο στις αξίες του ήταν ο ΠΑΟΚ. Είσαι τυχερός και το ξέρεις γιατί όταν όλοι οι άλλοι Έλληνες μαζί σου στο εξωτερικό μέρα με την μέρα*** χάναν και από ένα κομμάτι του εαυτού τούς , εσύ είχες την φλόγα του ΠΑΟΚ να σε κρατάει ολόκληρο, είχες το φυλαχτό της προσφυγιάς του Κωνσταντινουπολίτη που έφυγε αλλά ποτέ δεν ξέχασε, να σε προστατεύει , εσύ πολύ απλά δεν ήσουν πότε μόνος είχες τον ΠΑΟΚ πάντα μαζί σου.

*(Όχι δεν εννοώ το προπονητή του ολυμπιακού)
**(Όχι δεν εννοώ της παοκτσήδικες αρκούδες)
***(Όχι δεν εννοώ το τραγούδι του Κούρκουλη που βάζει ο Τσατσαρός στην εκπομπή του)

Ένα άρθρο από τον Αλέξανδρο Παναγιωτίδη

Μπορείτε και εσείς να στέλνετε τα άρθρα σας για δημοσίευση στο zms.gr >>> ΕΔΩ <<<

loading...

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.