Αντιψυχοπλακωτισμός, αισιοδοξία, γέλιο, μπαλίτσα, ποταπά άσματα, ωραία τρέλα, να φέρουμε... Τούμπα την κάθε στεναχώρια, για να Ζούμε Μεγάλες Στιγμές

Ποδαρικό…συντριβή στο Καραϊσκάκη

Ποδαρικό…συντριβή στο Καραϊσκάκη


Ποδαρικό…συντριβή στο Καραϊσκάκη

4 Iανουαρίου 1976. Καραϊσκάκη.
Ποδαρικό στον Πειραιά, ο ΠΑΟΚ συντρίβει τον Ολυμπιακό με το εκκωφαντικό 0-4 και για πρώτη φορά στα χρονικά “μυρίζει πρωτάθλημα” για κάποιον άλλον εκτός τού επάρατου ΠΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ τού Λόραντ έδινε ήδη τα διαπιστευτήριά του από την αρχή τού πρωταθλήματος, μία αδίστακτη ομάδα που είχε δεχτεί μόλις 4 γκολ στους πρώτους 9 αγώνες. Είχε 6 νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα στα Γιάννινα και θα ξαναέχανε παιχνίδι μόνο όταν εξασφαλιζόταν μαθηματικά ο τίτλος.

Μέσα σε περίοδο γιορτών, πάνω από δέκα χιλιάδες λαού παράτησαν σπίτια και οικογένειες και δικαιώθηκαν για την πίστη τους, ως υπερτυχεροί μάρτυρες ενός τόσο εντυπωσιακού θριάμβου, μέσα στην έδρα ενός τόσο βρώμικου αντιπάλου, που ταπεινωνόταν πρωτόγνωρα και παραδειγματικά.

Έχουν γραφτεί άπειρα κείμενα έκτοτε, επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε την ικανότητα να απαντήσει -προηγούμενος με το γκολ τού Τερζανίδη (24′)- στην αναιμική πίεση των γηπεδούχων και στην επανάληψη η φάση εξελίχθηκε σε πάρτι, με τα αετόπουλα να ξεχύνονται και να ευτελίζουν με κάθε ευκαιρία την χάρτινη άμυνα των κακομαθημένων.

Δύο γκολ τού Κούδα (56′ & 62′) και μία πανέμορφη προσπάθεια τού νεοεισελθόντα Γκουερίνο (78′) διαμόρφωσαν το σκορ που, προς το φινάλε και με λίγη προσοχή, μπορούσε να πάρει ακόμα πιο πικάντικες διαστάσεις.

ΠΑΟΚ (προπ.Λόραντ):
Φουρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Κερμανίδης (80′ Ορφανός), Αποστολίδης, Αναστασιάδης (76′ Γκουερίνο).

πηγή: Praktorinos PAOK Retro.

loading...

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.